Hytte

                 

Vi vasker din hytte.  Planter og steller rundt hytta. 
Så du kan nyte din fritid her på vakre Hvaler. 
Du setter opp ønskeliste for planter eller hva du vil vi skal stelle. Så fikser vi det!  «Alt for en enklere hverdag».

 

I mars og april måned er det tid for å beskjære frukttrær, bærbusker, roser og en del busker og trær. Bor du i en del av landet der våren kommer tidlig, som den gjør her på Hvaler, er det bare å sette i gang. Det er ikke noe fast regel for når du skal beskjære, men de fleste gartnere anbefaler at du gjør denne jobben før løvsprett etter at den verste vinterkulden har gitt seg. Det skal helst ikke være minusgrader i luften de nærmeste dagene etter beskjæring.

Mesterhjelp Skjærhalden hjelper til med beskjæring av dine busker, roser, frukttrær eller andre trær/busker. Vi rydder opp etter oss.

Vi har ulike typer beskjæring:

Oppbyggingsbeskjæring gjøres for å gi planten en fin form og sørge for at de sterkeste greinene får utvikle seg best mulig.

Vedlikeholdsbeskjæring og foryngelsebeskjæring har samme formål: Du fjerner gamle greiner for å gi plass til yngre greiner, for å stimulere til økt blomstring og sørge for at det kommer mer lys inn til planten.

Ofte og moderat

Beskjæring bør som hovedregel utføres slik at plantens karaktertrekk bevares. Generelt er «ofte og moderat» å foretrekke framfor «sjelden og brutalt».

bilde tatt av Wenche H.H. Tvedt